Möt Vårt Team
Lindsdals Veterinärklinik

När din bästa vän är på besök hos oss är den i goda händer.

Välkomna till oss på Lindsdals Veterinärklinik!

Kliniken öppnade upp i April 2023 i tidigare Hemveterinärens lokaler (där även delar av tidigare personal arbetar kvar).

Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda våra patienter förstklassig, avancerad vård men att samtidigt bibehålla en personlig och trygg relation till våra djurägare. Hos oss får ni komma till samma veterinär på återbesök i största möjliga mån, och vi arbetar alla tätt tillsammans och hjälps åt med våra patienter när våra olika kunskapsområden möts. Vi har ett väldigt nära samarbete med vår systerklinik Kronobäcks Veterinärklinik i Mönsterås, där röntgenundersökningar, ultraljudsundersökningar och vidare utredningar kan utföras om så behövs.

Vi värnar otroligt mycket om vår personal, då de är ovärderliga! Vi vill behålla känslan av den lite mindre, personliga kliniken för att kunder och patienter ska känna sig så trygga som möjligt. Vi är en fristående, privatägd klinik.

För oss är det mycket viktigt med kontinuerlig utbildning av vår personal, och att vi håller oss uppdaterade kring det nyaste inom veterinärmedicinsk utveckling, då vi vill erbjuda våra kunder det allra bästa!

Ulrike Enders

Ulrike Enders
Legitimerad Veterinär

Ulrike är född och utbildad till veterinär i Tyskland. Hon har varit veterinär i 18 år och har jobbat på olika djursjukhus, men även mindre kliniker. Hon brinner lite extra för kirurgi och tandhälsa, så därför arbetar hon mest med tandpatienter och operationer.

Ni träffar henne i vanliga fall måndagar och fredagar i Lindsdal.

Stina Svedenås

Stina Svedenås
Legitimerad Veterinär

Stina är utbildad i Tjeckien, med examensår 2018. Sedan dess har hon arbetat på djursjukhus, och framför allt på vårdavdelning. Utöver det dagliga polikliniska arbetet är Stinas huvudsakliga intresse- och kunskapsområde ultraljud. Idag arbetar hon mycket med ultraljud där internmedicin och kardiologi är återkommande områden. Personlig service med dig som djurägare är en viktig del av mitt arbete.

Stina kan ni även träffa på vår klinik i Mönsterås.

Linda Mattsson

Linda Mattsson
Legitimerad Veterinär

Linda är utbildad i London med examensår 2010. Hon har arbetat på smådjursklinik och djursjukhus i Kanada och Storbritannien, men även i Sverige. Linda har gedigen erfarenhet inom polikliniskt arbete och internmedicinska utredningar. Hon är även mycket duktig och erfaren vad gäller tänder på både hund och katt. Linda har bred kirurgisk kompetens, och utför allt från mjukdelskirurgi till akutkirurgi.

Linda kan ni även träffa på vår klinik i Mönsterås.

Kristina Paajanen

Kristina Paajanen
Legitimerad Veterinär

Kristina är utbildad till veterinär på University College Dublin, Irland och tog examen 2021. Hon har jobbat både på större djursjukhus och mindre klinik. Hon tycker om varierat arbete där specialintressen är akutmedicin och mjukdelskirurgi, men även beteendeutredningar och internmedicin.

Kristina kan ni även träffa på vår klinik i Mönsterås.

Annelie Karlsson

Annelie Karlsson
Legitimerad Djursjukskötare

Annelie har arbetat på ett större djursjukhus i 17 år, mestadels på operationsavdelningen och jourer.

I Lindsdal träffar ni Annelie i receptionen, när ni kommer för vaccineringar och kloklippningar och när hon bistår veterinären.

Annelie är även den som har ansvaret för kliniken i Lindsdal.

Therese Kässlin

Therese Kässlin
Djurvårdade Nivå II

Therese arbetar både i Lindsdal och ute i Mönsterås på Kronobäcks Veterinärklinik.

Träffar ni henne i Lindsdal så är det mestadels i receptionen men ibland även tillsammans med veterinär då hon bistår deras arbete med blodprovstagning m.m.

Tina Reinhardt

Tina Reinhardt
Djurvårdade Nivå II

Många har nog redan träffat Tina tidigare men för er som inte gjort det så är det Tina ni ofta pratar med i telefon eller träffar i receptionen.

Tina är djurvårdare på nivå II och har arbetat inom djurvård sedan 2017. Tina bistår veterinärerna i deras arbete samt klipper klorna på era djur.

Har ni frågor kring vad för foder ni ska välja så är det Tina ni ska fråga!